KARAMÜRSEL MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ TÜRK TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ VE SEMA GÖSTERİMİ (14 Nisan 2011)

14-04-2011 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Karamürsel müftülüğü olarak düzenlenen etkinliklerden biri de Tasavvuf Mûsikîsi ve Semâ mukabelesi programı idi. Büyük bir katılımın olduğu Program Karamürsel Müftülüğü Mürselpaşa Türk Müziği Topluluğu İlçemiz Hacıömerağa Camii İmam Hatibi Şef Hakan ACAR ve 33 kişilik dev kadrosuyla icra edildi. Karamürsel Müftülüğünün Din Görevlilerinden oluşan korosu Peygamber efendimizle alakalı eserler okumuş ve kasideler icra etmiştir. Çevre İl ve İlçelerden de katılımın olduğu ve aynı zamanda Marmara Üniversitesi ilahiyat fakültesi Türk Din Müziği Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ahmet Hakkı TURÂBÎ,İstanbul Ünv.T.D.M.A.B.D. Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Ubey- dullah SEZİKLİ, Haseki Eğitim Merkezi Kıraat Bölümünden Yaşar CUHADAR,2010 yılı Türkiye ezan okuma birincisi Çorum Merkez Camii Müzzini Hasan ÇAKMAK Ve Galata Mevlevihanesinden Semazenler bu geceye renk katanlar arasındaydı.

İcra edilen program
--Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
--Kur’an-ı Kerim-Yaşar CUHADAR
--Açış Konuşması-Abdül Celil ÇAKAR (Karamürsel Müftüsü)
--Rast Makâmında Mini Konser-Ubeydullah SEZİKLİ (Yar.Doç.Dr.)
--Velâdet Bahri(Mevlid)-Adil SÜMER-Yaşar CUHADAR-Hasan ÇAKMAK
--Segâh İlâhiler-Koro
--Kaside-Mustafa KURTTAŞ
--Uşşak İlahiler-Koro
--Hüseyni İlâhi-Ahmet YILMAZ
--Hicaz İlâhiler-Koro
--Hicaz İlâhi-Mehmet ÇETİN

--Kaside-M.Ali ÖZTÜRK
--Rahmet Peygamberi Konulu Konferans ve Duâ-Ahmet Hakkı TURÂBÎ (Prof.Dr.)
--Plaket Töreni
--Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlunun teşekkür ve kapanış konuşması.
--Sunum-Recep BAKAR