KARAMÜRSEL  İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ MÜRSELPAŞA CAMİİ'NDE DÜZENLENEN HATİM CEMİYETİ VI  (12 KASIM 2012)

Karamürsel İlçe Müftülüğü Mürselpaşa Camii'nde "Cami dersleri" projesi altında yapılan icazet törenlerinin altıncısı icra edildi. Mürselpaşa Camii'nde yapılan törende 5 talebeye daha icazetleri verildi.

12 Kasım 2012 günü öğlen namazına müteakip icra edilen programa İlçe Müftüsü Yılmaz KÜÇÜK,  Karamürselde görev yapan cami imamları, Mürselpaşa Camii Kur'an Talebeleri ve çok sayıda cemaat katıldı. Mürselpaşa Camii'nin konferans salonunda yapılan program, Kızderbent Cami İmam Hatibi Osman AKBAŞ'ın okuduğu Kur'anı Kerim ile başladı.

Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz KÜÇÜK günün mana ve ehemmiyetini ifade eden veciz bir konuşma yaptı. Konuşmasının girişinde ileri yaşlarda oldukları halde Kur'anı Kerim'i okumak için çaba ve gayret gösteren ve bunu başaran talebeleri ve onlara yardımcı olan hocalarını  tebrik etti.

Yılmaz Küçük konuşmasında; Her Mümine yakışan Allah'ın kelamını öğrenmesinin gerektiğine işaret ederek "Kur'an okuyunuz; çünkü Kur'an kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir" hadisi şerifine dikkat çekerek bu tür bir çaba ve gayret içinde olanların toplumun hayırlıları olduğuna işaret ederek "Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretendir" hadisini okudu.

Kur'an'ın bir reçete olduğunu, onu okuyan anlayan ve onunla amel edenlerin dünya ve ahirette mutluluğa ereşeceklerine dikkat çeken Küçük Mehmet Akif'in " İnmemiştir hele Kur'an şunu hakkıyla bilin, Ne mezarlıkta okunmak ne de fal bakmak için" mısralarını dinleyenlerle paylaştı.

Duygu yüklü konuşmasında öğrenmenin yaşının olmadığını, Rabbimizin huzuruna Kur'an okuyarak çıkarsak muamelelerin en güzeline, makamların en yücesine ulaşanlardan olacağımıza, Kuran'ın Rabbmizden gelen bir mektup olduğuna vurgu yapan Yılmaz KÜÇÜK konuşmasını görevli arkadaşların bu konuda her zaman var olan hassasiyetlerinin devam etmesini rica ederek bitirdi.
           İcazet alacak talebeler Mahmut GÜNAY, Cafer BAYAR,  Şaban BÜLBÜL, M.Hanefi KANTAROĞLU, Hasan AKIŞ kendilerini tanıttıktan sonra
 hatmin son derslerini, Fil Suresinden aşağıya olan kısmını mealleriyle birlikte okudular. Ardından Müftü beyin yönetiminde icra edilen ilahiler eşliğinde ikram edilen yemek yenildi. Yemek sonrasında İlçe müftüsü Yılmaz KÜÇÜK icazet alan talebelere sertifikalarını verdi. Program yapılan hatim duaları ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Mürselpaşa Camiinde bu dönemde icazet alan Talebelerin Listesi:
- Mahmut GÜNAY: 78 yaşında Elazığ Maden doğumlu,emekli. Kur'an'ı Kerim'in tümünü (Yalnızca Arapça metnini) tek tek sayfa sayfa hocalarının önünde okudu. Bu program yaklaşık 3,5 sene sürdü.

- Cafer BAYAR: 74 yaşında Mardin doğumlu,emekli. Kur'an'ı Kerim'in tümünü (Arapça metnini ve Meali şerifini her gün kendi el yazısı ile yazarak) tek tek sayfa sayfa hocalarının önünde okudu. Bu program yaklaşık 3 sene sürdü.
- Şaban BÜLBÜL: 67 yaşında Karamürsel doğumlu, işçi emeklisi. Kur'an'ı Kerim'in tümünü (Arapça metnini ve Mealini) hocalarının önünde okudu. Bu program yaklaşık 4 sene sürdü.
- Muhammed Hanefi KANTAROĞLU: 56 yaşında Bayburt doğumlu, emekli öğretmen. Kur'an'ı Kerimin tümünü (Arapça metnini ve Meali Şerifini -tefsirlerden de araştırma yaparak-) tek tek sayfa sayfa hocalarının önünde okudu. Bu çalışmasına ilaveten ed-Duha suresinden aşağıya süreleri,Yasin suresini meali ile birlikte ezberledi. Kuran'ı Kerimin değişik yerlerinden aşırlar-ezberler yaptı. Müezzinlik, tecvit ve tashih-i Huruf çalışmaları yaptı. Bu program yaklaşık 2,5 sene sürdü.
- Hasan AKIŞ: 53 yaşında Karamürsel doğumlu, askeriyeden emekli. Kur'an'ı Kerimin tümünü (Arapça metnini ve Meali Şerifini) tek tek sayfa sayfa hocalarının önünde okudu. Bu çalışmasına ilaveten ed-Duha suresinden aşağıya bazı süreleri,meali ile birlikte ezberledi. Kuran'ı Kerimin değişik yerlerinden aşırlar-ezberler yaptı.Müezzinlik, tecvit ve tashih-i Huruf çalışmaları yaptı. Bu program yaklaşık 2,5 sene sürdü.

MÜRSELPAŞA CAMİİNDE İCRA EDİLEN DİĞER İCAZET TÖRENLERİ

- Salih TÜMPALAY