KARAMÜRSEL  İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ MÜRSELPAŞA CAMİİ'NDE DÜZENLENEN HATİM CEMİYETİ 4  (24 ŞUBAT 2012)

Karamürsel İlçe Müftülüğü Mürselpaşa Camii Cemaati ile "Cami dersleri" projesi altında yapılan çalışmalarda 4 talebeye icazetleri verildi.

24 Şubat 2012 günü ikindi namazına müteakip icra edilen programa İlçe Müftüsü A.Celil Çakar, İlçe Vaizi İhsan Kurt, İlçe Cami İmamları, Mürselpaşa Camii Kur'an Talebeleri ve çok sayıda cemaat katıldı. Mürselpaşa Camii'nin konferans salonunda yapılan program, Çamçukur Camii İmam Hatibi Hasan Göker'in okuduğu Aşr-ı Şerif ile başladı. İlçe Müftüsü A.Celil Çakar yaptığı selamlama konuşmasında gördüğü tablo karşısında, yaşlı insanların gösterdiği çaba ve gayretten  duygulandığını belirterek Kur'an'ı Kerim'in Zümer Suresi 9. ayetinde belirtilen"De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri bunları hakkıyla düşünür." gerçeğine işaret etti. Ardından icazet alacak Kur'an Talebeleri Lütfettin Solak, Zülküf Onat, Ali Meçeoğlu ve Metin Sancak hatmin son derslerini, Fil Suresinden aşağıya olan kısmını okudular. Ardından ikram edilen yemek yenildi. Karabali Camii Müezzini Fazlı Biçer'in yaptığı yemek duası ordakileri duygulandırdı. Yemek sonrasında A.Celil Çakar icazet alan talebelere sertifikalarını verdi. Program Camide çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Mürselpaşa Camiinde bu Dönemde icazet alan Talebelerin Listesi:

- Lütfettin SOLAK :74 yaşında Almanya'dan emekli. Kur'an'ı Kerim'in tümünü (Arapça metnini ve Meali şerifini) tek tek sayfa sayfa hocalarının  önünde okudu. Bu süreçde Lütfettin Solak okuduğu Kur'an'ın Mealini hergün kendi elleriyle yazarak hocasına sundu. Bu program yaklaşık 2,5 sene sürdü.

- Zülküf ONAT :74 yaşında Eti Bank'tan emekli. Kur'an'ı Kerim'in tümünü (Arapça metnini ve Meali Şerifini) tek tek sayfa sayfa hocalarının  önünde okudu. Bu program yaklaşık 3 sene sürdü.

- Ali Meçoğlu :57 yaşında SSK'dan emekli. Kur'an'ı Kerimin tümünü (Arapça metnini ve Meali Şerifini) tek tek sayfa sayfa hocalarının  önünde okudu. Bu program yaklaşık 2,5 sene sürdü.

- Metin SANCAK : İcazet alan talebelerin en genci. 25 yaşında. 15  ay süren hatim okuma programında Kur'an'ı Kerimin tümünü (Arapça metnini ve Meali şerifini) tek tek sayfa sayfa hocalarının  önünde okudu. Mealin belirli bir kısmını ezberledi. Bu süreçte ed-Duha Süresinden aşağıya bütün süreleri, Nebe', Mülk, Yasin, Hucurat, Rahman, Fetih surelerinin tümünü meali ile birlikte ezberledi. Kuran'ı Kerimin değişik 6 yerinden aşırlar-ezberler yaptı. Hutbe duaları ve cenaze yıkama dersini başarı ile bitirdi. Camide başladığı Tashih-i Huruf derslerini halen Recep Çalışkan hoca efendi de devam etmektedir.

MÜRSELPAŞA CAMİİNDE İCRA EDİLEN DİĞER İCAZET  TÖRENLERİ

- Salih TÜMPALAY