KARAMÜRSEL’DE CAMİ DERSLERİ (2012)

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Eğitimi Dairesi Başkanlığınca planlaması yapılan Camilerde Kur’an Öğretimi Kurslarına katılan kursiyerlere program yapıldı. Karamürsel Müftülüğüne bağlı Camilerden; Merkez Yeni Camii, Mürselpaşa Camii, Ulu Camii, Dereköy Kavak Camii, Bağlarbaşı Camii, Sarıkum Camii, Kızderbent G.O.P. Mah. Camii ve Fatih Mescidinde olmak üzere (7) Camii (1) Mescidde olmak üzere (9) Kurs Düzenlenmiştir. Kursların bitmesi dolayısıyla Camilerimizde programlar düzenlendi. 31.05.2012 Perşembe günü akşamı Merkez Yeni Camiinde düzenlenen programa Kocaeli İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir KEŞVELİOĞLU, Karamürsel İlçe Müftüsü Abdülcelil ÇAKAR ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
               Karamürsel Müftüsü Abdulcelil ÇAKAR Karamürsel’de 17 camide kurs açıldığını ve 300 civarında kayıt olduğunu belirtti. Müftü A.Celil ÇAKAR Kur’an derslerine kayıt olup kurs bitene kadar devam eden vatandaşların başarılarını ödüllendirerek kurs bitiminde bitirme belgesi verdiklerini söyledi. Karamürsel Merkez Yeni Camiinde düzenlenen Kursa 33 kişi katıldığını ve 23 kişinin belge almayı hak kazandığını belirterek belgelerini verdiklerini söyledi. Kurs öğreticisi Merkez Yeni Cami İmam-Hatibi Yusuf ANLAĞAN da kursa gelen vatandaşların gayretlerinden dolayı hepsine teşekkür etti.
Programda Kursa devam eden öğrencilerin Kur’an okudular. Kurs dönemi içerisinde Kur’an derslerine devam eden kursiyerlerin en genç olanı 26 yaşında Ömer COŞKUN en yaşlı kursiyer ise 74 yaşındaki İbrahim ÇABITKAN oldu. Program sonunda En genç kursiyer olan Ömer COŞKUN tüm kursiyerler adına Kocaeli Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU’na hediye verdi.
               Programda kısa bir konuşma yapan Kocaeli İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU Kur’an eğitimi ve eğitim yaşı hakkında konuşma yaptı. Mehmet SÖNMEZOĞLU gündemimizde olan kürtaj konusuna da değindi. Kürtajın İslam dinine göre uygun olmadığını söyledi. Kürtaj konusunda her önüne gelenin konuşmaması gerektiğini, bu konuda sağlık açısından tıbbın, dini açıdan da diyanetin söz sahibi olduğunu belirtti.